• Начало
  • Блог
  • Братя Команови са част от претендентите за тазгодишния Спортист №1 на Пловдив

спортист номер 1

За 5-та година СК Ронин Пловдив участва в годишните награди за Спортист №1 на Пловдив.
През 2014 година Александър Команов беше обявен за Спортист №1 на Пловдив. Тази година той отново е номиниран, този път редом до брат си Иван Команов. И двамата са едни от фаворитите за приза.

През 2016 година Александър и Иван донесоха на родния си град една европейска и една вицеевропейска титла. За съжаление, Александър не успя да участва в Европейското първенство на KWF поради трамва и да допълни актива си за 2016.

Попитахме Александър следното:

– През 2014 г. ти беше обявен за Спортист №1 на Пловдив. И тази година ли се стремиш към върха на церемонията?

– Естествено, че да! Това е признание за дългогодишен труд, което ще се отрази не само на мен, но и на целия ни отбор. С набраната инерция от положителни емоции и победи успях да завоювам титлата Европейски шампион два пъти и веднъж вицесветовен. Желанието ми за победа не остана незабелязано тогава, като доведе до награждаването ми с приз за най-висок боен дух.

Брат ми Иван също проведе страхотни битки, увенчани с добри резултати. За съжаление, съдиите решиха победата да бъде в полза на руснаха. И все пак, не всеки има честта да стъпи на финали, за да премери сили с най-добрия.

Колкото до нашия треньор и баща – Евгений Команов, той всеки ден се бори за развитието на карате в Пловдив. Детските групи, с които той се занимава, не спират да се увеличават (надяваме се само с бъдещи шампиони), което доведе до отварянето на ново, по-голямо доджо в стадион „Пловдив“, вход Е3.

Виждаме, че и тримата представители на фамилия Команови не спират да се борят и допринасят за развитието на спорта и престижа на държавата ни и главно на града под тепетата. Пожелайте им късмет!

Постижения за 2016 година:

Александър Команов, карате Киокушин-кан (треньор Евгений Команов)
– Европейско първенство за мъже и жени: 11.06 – 12.06.2016г. Проведено в Белград, Сърбия – I място /мъже кат. – 85кг./
– Награда – Приз за най-висок боен дух

Иван Команов, карате Киокушин-кан (треньор Евгений Команов)
– Европейско първенство за мъже и жени: 11.06 – 12.06.2016г. Проведено в Белград, Сърбия – II място /мъже кат. -70кг./

Напиши коментар

*

code

No comments yet