• Начало
  • Блог
  • Най-полезните и свежи летни шейкове за спортисти

летен шейк

Независимо дали се занимаваме професионално със спорт или не, грижата за здравето ни трябва да е от първостепенна важност. Има изключително много фактори, които могат да доведат до отслабването на имунната ни система, и точно затова трябва да отделяме допълнително внимание за всяко действие към здравето ни (което трябва да бъде изпълнено с грижа).

Грижите, които полагам за себе си и тялото си, са различни спрямо сезоните и събитията, които ми предстоят. В предишната статия разказах за предпочитаните от мен суплементи за пролетта, а тук ще споделя най-полезните и свежи летни шейкове за спортисти (дори и непрофесионални такива).

Шейкът е страхотно решение за забързаното ежедневие и за моментите, когато искаме нещо свежо и зареждащо. Мрежата прелива от информация и предложения по темата, но тук аз ще представя изпитани рецепти, носещи добри резултати и много енергия.

Първата енергийна бомба се състои от:

300 мл мляко

25 г протеин

50 г овесени ядки

25 г кашу

1 ч.л. мед

1 цял банан

Смесвате всички съставки в блендера, като добавяте първо течните съставки. Шейкът е готов, когато получите хомогенна смес.

Втората рецепта:

500 мл 3%-ово прясно мляко

1 банан (между 150-200 грама)

канела/какао за вкус

Бананът и млякото се разбъркват в блендера за около 60 секунди. Накрая поръсваме с канелата/какаото.

И най-любимата ми:

1 банан

канела на вкус

1 мерителна лъжица 100% WHEY PROTEIN

1 ч.л. 100% Glutamin

1/2 ч.ч. овесени ядки

Разбърквам съставките в блендера и изчаквам 5 минути след постигането на хомогенна смес. Пие се на бавни глътки, като всяка от тях трябва да се „сдъвче“ по 10 пъти. Ако го изпиете наведнъж, рискувате да получите чувство за подутост на корема. Причината за това е липсата на храносмилателни ензими, съдържащи се при слюноотделянето.

Целта на всеки един от изброените шейкове е да ви даде максимално количество енергия по вкусен начин. Ако искате да добавите свежест, може да изстудите съставките предварително или да добавите лед в блендера.

А вие имате ли си любим летен шейк?

Напиши коментар

*

code

No comments yet