• Начало
  • Блог
  • Александър Команов се завърна разочарован от Япония

световна купа

Световният шампион и четирикратен евпопейски шампион на KWU Александър Команов се завърна изключително разочарован от организацията, състезанието и най-вече съдиите на Световната купа в Япония. Пловдивчанинът загуби във втория кръг от представител на домакините след забранен зверски удар в лицето. Ето как описа той преживяването си в Япония:

„Всичко започна добре. Преди състезанието се чувствах в страхотна форма и изпълнявах всичко с лекота. Съответно бях уверен в себе си и предстоящото ми представяне.

За големи събития като това отнема време да се концентрираш напълно и да изкараш 100% от потенциала си. Трябваше ми около час да се подготвя психически и физически. След това се чувствах спокоен и уверен.

Първата ми среща беше срещу домакин. Още в първата минута успях да спечеля срещата с ипон (пълна победа). Изходът на срещата не ме изненада, тъй като добре прецених възможностите на противника си, още в първия ни сблъсък.

В другия край на потока ми, японец спечелваше всичките си срещи срещу европейци и усетих, че ще се сблъскаме на четвъртфиналите. Така и стана.

Още от първата секунда на нашата среща се усети огромното желание за победа, обзело и двама ни. В първото време японецът направи фал, като ме удари с непозволена техника в зъбите.

Ударът беше с юмрук. Не искам да навлизам в детайли относно това, което усетих в този момент, и какви са резултатите след него. Само ще кажа, че според правилата при такъв фал, той трябваше да бъде наказан с първо тежко наказание, тъй като нарушението повлия на резултата от боя. Въпреки това, за моя голяма изненада, той дори не беше предупреден.

Въпреки всичко, боят продължи. Най-вече след настоятелни действия от моя страна, тъй като не исках да бъда прекъснат от лекарска забрана, и повтарях, че съм готов да се бия и да продължа.

Изиграхме и второто време. Представянето ми беше доста добро, предвид удара в лицето, който бях поел. Японецът не успя по никакъв начин да ме нарани или да натрупа какъвто и да е актив.

След края на срещата страничните съдии отсъдиха 2 гласа в моя полза и 2 в негова. Решението кой ще спечели срещата и ще продължи трябва да бъде взето от главния рефер. Той без колебание отсъди в полза на противника ми и така аз загубих срещата и възможността да продължа в битката за Световната купа.

Не искам да навлизам в емоционалности и изблици (въпреки че ситуацията го заслужава). Бих казал единствено, че е невъзможно да играеш и спечелиш срещу 1 участник и 5 съдии на негова страна. Не ме боли толкова заради самата загуба, а заради честта и достойнството, предателството към отговорността, която нося, когато представям страната ни. Все пак след 10 години никой няма да помни, че техният шампион е нагласен.

Вече съм си в България. Семейството ми ме изненада с топло посрещане, изпълнено с гордост и любов.

А аз вече гледам към подготовката си за Световното първенство в Токио. Тренировъчният ми процес започна с първия ми ден в България. Подготвям се усилено за състезанието, което ще се случи на 25-26 ноември, и очаквам повече – там нивото (на бойците, на съдиите, на състезанието) е много по-високо и не очаквам същите абсурди.“

 

Неговото представяне завърши на четвъртфинал след нечестно отстраняване и отсъждане в полза на домакина. Следващото голямо събитие е Световното първенство по KWU в Токио, което ще се проведе на 25-26 ноември 2017 година.

Напиши коментар

*

code

No comments yet