• Начало
  • Блог
  • Награждаването на Спортист №1 на Пловдив – равносметка, благодарности и нови цели

спортист-пловдив

Награждаването на Спортист №1 на Пловдив 2016.

На вчерашния ден – 13.12.2016 година, се проведе церемонията по награждаването на Спортист №1 на Пловдив за 2016 година. Аз и брат ми – Иван Команов, бяхме едни от номинираните, но това не е единствената причина този ден да бъде специален за нас. Искрено е щастието ми, когато виждам толкова прекрасни събития, професионално организирани и провеждани; такъв интерес към спорта и спортистите на България; такова желание за развитие и принос.

Тази година церемонията е специална и поради моето класиране и това на брат ми. За първи път двамата сме в топ 10 в класацията – на мен беше присъдено второто място, а на него осмото. Резултатът не ме натъжава никак, даже напротив. Разбира се, като човек със силно изразен спортен дух се борих за първото място, но такова признание няма как да не топли душата ми. Пожелавам си силно пред моето семейство, СК „Ронин“ и спортистите на Пловдив и България да предстоят само хубави моменти и поводи, годни за празнуване и гордост.

Време е за благодарности.

Бих искал да благодаря на моя брат – Иван Команов, и моя баща – Евгений Команов, че са били неотлъчно до мен и са ме подкрепяли винаги; че сме вървяли заедно през целия труден (тренировъчен) процес и са били до мен във всеки един етап от подготовката.

Още благодарности изказвам на:

– Политиката за развитие на киокушин в световен мащаб – благодарение на нея клубът „Ронин“ има възможност да участва в най-престижните състезания и съответно да ги печели.

– Спонсорите, които поддържат спортисти като нас и състезатели в цяла България – Застрахователна компания „Армеец“, Централна кооперативна банка и авиокомпанията „България Еър“.

Община „Пловдив“ за прекрасното събитие, което организира всяка година и затова, че ние имаме възможност да бъдем част от него. Честта е огромна да бъдем сред елита на българските спортисти. Също за труда, който полага, и разбирането, което проявява; за подпомагането на общинските (в това число и нашия) клубове. От името на клуба мога да кажа, че ние оценяваме всяка нейна добрина, труд и взето положително решение – всяко от тях е помогнало не само за бъдещо развитие на състезатели от високо ниво, но и на малките състезатели, които в момента вървят по нашите стъпки и, дай Боже, ще ги задминат.

– За самото събитие и чудесната му организация, която всяка година е все по-прекрасна и професионална.

– Фирма FLAIR – като професионалист аз избирам най-добрата спортна екипировка и за тази цел аз винаги се доверявам на екипите, предоставени от FLAIR.

– Заместник-кмета на младежта и спорта – Георги Тютюков, който винаги е част от спортните събития.

– Жена ми – Елена, и трите ми момчета за подкрепата и грижите, която получавам от тях всекидневно.

– Майка ми, която е най-силната жена, която познавам.

– Екипа на Tendrik за труда, който положиха през тази изминала година за изготвянето на моя личен сайт. Целта му е да служи за по-лесна връзка с медиите и почитателите и да представи нагледно моя труд през годините, което нямаше как да бъде реалност без усилията на Tendrik.

– Регионалния директор на Централна кооперативна банка – Румен Тонов, който спомогна значително за моралното развитие и мотивацията с правилните си съвети.

Станилия Стаменова и нейния треньор – Николай Бухалов, на които бих искал да им пожелая още безброй такива успехи.

От името на СК „Ронин“ бих искал да благодаря на Славка Иванова, секретар на Общинските спортни клубове, за отзивчивостта и доброто отношение към нас; на фитнеси Тотал Спорт и Акваленд за страхотните условия, които предоставят на двама елитни спортисти; на фирма Party Club, за спонсортството на напитки, успешно утоляващи жаждата; на всички журналисти, (онлайн) медии, радиа и телевизии за професионалното отразяване на това и други подобни събития, както и за постоянната подкрепа, която получаваме от тях. Оценяваме вашите усилия, допринасящи за положителното развитие на спорта в България – благодарим ви.

Всички тези благодарности са предизвикани не само от належащата равносметка за изминалата година и вчерашното събитие, но от постоянното усещане за подкрепа и развитие.

церемония-спортист-пловдив

Равносметка за 2016 година.

И все пак, ако трябва да се направи равносметка – 2016 година беше успешна за мен, семейството ми и спортен клуб „Ронин“ – от моите и на брат ми титли, до развитието на клуба и отварянето на нова зала към него. Новият клуб се намира в стадион „Пловдив“, където баща ми всекидневно неуморно се труди и прави всичко възможно да спомага за развитието на младите таланти в карате.

След празничното настроение и веселите изживявания, погледът ми ще се измести към Световното първенство в Токио през 2017 година. Чувствам се изключително мотивиран и вярвам, че ще дадем всичко възможно, за да си върнем световната купа у дома.

От името на целия екип и цялото ми семейство ви желая Весели празници и Щастлива Нова година!

Напиши коментар

*

code

Коментари