• Начало
  • Блог
  • Александър Команов се подложи на функционално изследване в София

Шампионът Александър Команов се подготвя за предстоящото световно първенство в Токио. Преди седмица той посети София, за да се подложи на функционално изследване. Изследването се прави от Министерството на младежта и спорта на всички национали два пъти в годината – в началото и в самия ѝ край.

Целта му е да се провери състоянието на спортистите и да се подложи на подобрение при нужда. Правят се необходимите замервания при натоварване, а след това спрямо резултатите, се наглася и последващата подготовка от рутината на шампиона.

По този начин се развива подготовката и усъвършенства, като се прилага и съвременна оценка на физическото усилие чрез функционални параметри (физиологични, биомеханични, биохимични и други). Оценява се ниво на тренираност, аеробен капацитет, анаеробен капацитет, оценка на нервно-мускулни параметри и на сетивни и моторни функционални дефицити.

Всички изследвания при Александър Команов показа положителни и завидни резултати. Въпреки миналогодишната травма шампионът е в перфектна форма и очакванията за предстоящото състезание за големи.

Останалите национали, които взеха участие и в подготвителния лагер, и в функционалните изследвания, са:

МЪЖЕ

-65кг. Дилян Николов, Беркджан Шен

-75кг. Деян Братков, Андрей Андреев, Димитър Димитров

-85кг. Георги Дойчев, Кристиян Дойчев,

+85кг. Георги Иванов, Христо Георгиев, Александър Команов, Петър Мартинов, Йордан Янев

ЖЕНИ

-50кг. Моника Димитрова, Габриела Мирчева

-60кг. Ия Костова, Красимира Мирева

+60кг. Михаела Иванова

На 25 и 26 март, в Токио ще се проведе Световната купа на KWF. Команов е Световен шампион за 2014 година и четирикратен европейски във федерацията Kyokushin World Federation (KWF).

 

Напиши коментар

*

code

No comments yet