• Начало
  • Блог
  • 4 причини, поради които е добре да тренирате боен спорт

Бойните спортове често са контроверсиални и част от хората не гледат на тях с оптимизъм. Но бойните изкуства могат да бъдат много полезни за живота на един човек. Причините са доста, но има няколко, които изпъкват пред всички останали и също така са с най-голямо значение.

Бойните спортове укрепват тялото.

Трениращите в сферите на карате, муай тай, борба, кикбокс и др. са подложени на доста големи физически натоварвания. Тренировките са изпълнени с непрекъснато движение и много упражнения: Лицеви опори, коремни преси, подскоци, уклони и най-вече- тичане. Всичко това се прави с цел подобряване на необходимите за бой качества: сила в ръцете и краката, каляване на коремните мускули и издръжливост (въздух). Освен, че ще сте в бойна форма, тялото ви ще изглежда добре, няма да сте жертва на заседналия живот и наднорменото тегло няма да ви е проблем, което само по себе си ви спестява доста здравословни проблеми.

Бойните спортове изграждат силна воля и дух.

Това се отнася най-вече за източните бойни изкуства. Много често в тренировъчния процес, човек е на предела на възможностите си, а понякога се случва и така, че той го надхвърля. Това е също така огромен психически фактор, защото поражда удовлетворение и мотивация в трениращия. По този начин малко по малко идват и резултатите.

Бойните изкуства учат на дисциплина и уважение.

Философията на бойните изкуства е основана на взаимното уважение и дисциплината. Някога виждали ли сте доджо, в което всеки прави каквото си поиска или да говори грубо? Именно. Подредените тренировки и уважителния код преди и след двубой правят човека по-дисциплиниран и по-добре настроен към другите. Това е нещо доста важно, най-вече при младите и малките деца.

Бойните изкуства са изключително полезни за ежедневието.

Този вид спорт помага на много хора по много начини. Посещението на залата помага, когато някой има твърде много стрес, натрупани емоции, страхове или просто нужда да се раздвижи. За това много хора тренират по различни причини. Не всеки цели да бъде най-силния човек на земята. Едни искат да се раздвижат след ден в офиса, други искат да избият стреса или негативните емоции, като изразходят енергията си чрез упражнения, които междувременно са полезни, трети пък просто отиват в залата, за да преборят страховете си- и успяват.

Винаги ще има различни мнения относно бойните спортове, но истината е, че доджото обединява хората, независимо от филтрите на нашия свят и помага на човека да се изгради като личност- физически и психически.

Напиши коментар

*

code

No comments yet